چگونه ویزای توریستی فرانسه بگیریم؟
فرانسه یکی از زیباترین کشورهای اروپای غربی و یکی از اعضای پیمان شینگن است که به دلیل برخورداری از جاذبههای هنری، طبیعی و... یکی از اصلیترین مقصدهای گردشگران محسوب میشود.
فرانسه از سال ۱۹۹۷ میلادی به عضویت پیمان شینگن در آمده و از این رو، کلیه گردشگرانی که قصد سفر به این کشور را دارند ملزم به دریافت ویزای شینگن پیش از سفر به فرانسه هستند. (البته گفتنی است موناکو با وجود اینکه در خاک فرانسه - ناحیه جنوب این کشور - قرار دارد، از قانون ویزای شینگن مستثنی است.)
با ما در سفرگان همراه باشید تا انواع ویزای فرانسه و طریقه اخذ ویزای فرانسه شرح دهیم.
انواع ویزاهای فرانسه
در سالهای اخیر کشور فرانسه، همانند دیگر کشورهای حوزه شینگن ویزاهای توریستی خود را بهصورت ویزاهای بلند مدت و کوتاه مدت به متقاضیان ورود به خاک کشور فرانسه ارائه میدهد. برای ویزای توریستی فرانسه، حضور متقاضی (به استثنای کودکان زیر ۱۲ سال) الزامی است و مصاحبه انجام میشود. البته به جز ویزای توریستی کشور فرانسه بر اساس هدف سفر انواع مختلفی از ویزاها را مشخص کرده است.
ویزای تجاری فرانسه
ویزای پزشکی فرانسه
ویزای فرهنگی ویژه هنرمندان و ورزشکاران فرانسه
ویزای مقامات رسمی فرانسه
ویزای ازدواج با شهروندان فرانسوی
ویزای ترانزیت فرودگاهی فرانسه
ویزای کودکان (به منظور سهولت رفت و آمد کودکان زیر سن قانونی که یکی از والدین آنها در کشور دیگری ساکن است)
ویزای نخبگان
۱) فرم درخواست روادید : فرم درخواست روادید کوتاه مدت برای فرانسه که باید به زبان انگلیسی یا فرانسوی تکمیل شود (لیست مترجمان مورد تائید سفارت فرانسه در ایران).
۲) دو قطعه عکس رنگی: دو قطعه عکس رنگی زمینه سفید
۳) اصل گذرنامه متقاضی به همراه کپی: اعتبار گذرنامه باید حداقل سه ماه پس از پایان اعتبار روادید درخواستی بوده و دارای حداقل ۲ صفحه مهر نخورده باشد.
۴) کپی روادید شینگن قبلی: فتوکپی کلیه روادیدهای شینگن که تاکنون دریافت کردهاید (بر روی گذرنامه فعلی و گذرنامههای قبلی) و فتوکپی همه مهرهای ورود و خروج.
۵) شناسنامه: اصل شناسنامه فرد متقاضی به همراه کپی تمام صفحهها
۶) اسناد وضع اجتماعی حرفهای و تمکن مالی
الف) کارمندان: قرارداد کار، صورتحساب بانکی شش ماه گذشته، رضایتنامه کارفرما مبنی بر خروج متقاضی، مفاصا حساب مالیاتی
ب) برای تجار و بنگاه داران: آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و اظهارنامه ثبت در ثبت شرکتها، کارت بازرگانی یا پروانه کسب، پرینت گردش حساب بانکی.
ج) مشاغل آزاد: کپی جواز کسب، صورتحساب گردش حساب بانکی ۶ ماهه، مفاصا حساب مالیاتی.
د) بازنشستگان: فیش حقوق بازنشستگی ۶ ماه گذشته.
ه) برای کودکان و دانشجویان: گواهی تقبل هزینه توسط یکی از والدین، اسناد هویتی، تمکن مالی و وضع حرفهای شخصی که هزینههای سفر را تأمین میکند، اجازه خروج رسمی پدر وقتی فرزند بدون پدر خود مسافرت میکند، گواهی اشتغال به تحصیل در مدرسه یا دانشگاه یا گواهی ثبت نام برای سال آینده، گواهی برخورداری از محل سکونت در فرانسه.
و) واچر هتل (در صورت نداشتن رزرو هتل، مسافر باید مدارک توان مالی تأمین هزینهها به اندازه ۱۲۰ یورو در روز را ارائه دهد)
ز) بلیط رفت و برگشت
ک) بیمه نامه بینالمللی پزشکی و بازگشت به کشور مبدأ مبنی بر پوشش هزینههای احتمالی بازگشت به کشور مبدأ به دلیل پزشکی، درمان پزشکی اورژانس و یا هزینههای بستری اورژانس در سرتاسر فضای شنگن تا سقف تضمین شده حداقل ۳۰,۰۰۰ یورو برای تمام مدت اقامت گواهی کند. (دارنده روادید کثیرالسفر موظف به ارائه بیمه نامه معتبر برای مدت اولین سفر بوده، تهیه بیمه نامه برای سفرهای بعدی بر عهده خود اوست).
ل) نامهای که در آن کاملا هدف از سفر به فرانسه ذکر شده است.
در سفر به فرانسه دقت داشته باشید که:
۱) در برخی موارد مانند ویزای شینگن توریستی، ویزای تجاری، ویزای فرهنگی و مقامهای رسمی از متقاضی درخواست میشود تا برگه دعوتنامه را نیز به همراه سایر مدارک ارائه کند.
۲) مطابق اطلاعیه جدید سفارت فرانسه، از تاریخ ۱۸ جولای سال ۲۰۱۷ جمعآوری پروندههای تقاضای ویزای فرانسه، اطلاعات بیومتریک و تعیین وقت از طریق کارگزار سفارت انجام میشود. این پیشخوان ویزا مورد تائید سفارت فرانسه بوده و توسط شخص سفیر افتتاح شده است.
هزینه و زمان اخذ ویزای توریستی فرانسه
زمان بررسی اولیه مدارک به منظور صدور ویزا دو هفته طول خواهد کشید. ممکن است تا صدور قطعی و تکمیل مدارک، چند هفتهای بیشتر نیز زمان احتیاج باشد ولی عموماً تا شش هفته بعد از تحویل مدارک به بخش کنسولی، وضعیت درخواست متقاضی مشخص میشود.
هزینه صدور ویزا بر اساس گروههای سنی متغیر است:
کودکان صفر تا ۶ سال: رایگان
کودکان ۶ تا ۱۲ سال: ۳۵ یورو
افراد بالای ۱۲ سال: ۶۰ یورو
البته مبلغ ۲۵ یورو به ازای هر نفر برای بررسی مدارک نیز دریافت میشود.
راهنمایی جهت خرید بلیط هواپیما به فرانسه :
در حال حاضر تنها پرواز مستقیم از تهران به پاریس توسط ایران ایر انجام می شود پرواز های دیگری که می شود به وسیله آنها به فرانسه رفت عبارتند از هواپیمایی ترکیش ایرلاین ترکیه ( یک توقف در استانبول ) - پگاسوس ترکیه ( یک توقف در استانبول ) - اکراین ایرویز ( یک توقف در کی یف ) می باشد همچنین امکان پرواز با لوفتهانزا و آلیتالیا و آذربایجان و ایرفلوت و قطر و امارات هم وجود دارد .
سفارت فرانسه در تهران:
نشانی: خیابان نوفللوشاتو، شماره ۶۶-۶۴
تلفن: ۶۴۰۹۴۰۰۰ ۔ ۰۲۱
نمابر: ۳-۶۴۰۹۴۰۹۲
وبسایت سفارت: www.ambafrance-ir.org